בשנת 1979 תוך חזון ציוני ורצון עז להפריח את השממה אלון ונירה צדוק ארזו את כל עולמם בשתי מזוודות ועזבו את בית הוריהם שבמושב גאולים שבשרון ונדדו דרומה לאזור הנגב הדרום- מערבי. בתחילה התיישבו בסיני הכבושה בנאת מדבר קסומה בשם קדש ברנע (קסיימה).
לאחר הסכמי השלום בשנת 1980 פינו את חלקת גן העדן שלהם וביחד עם 5 חברים צעירים נוספים עברו להקים מושב עובדים חקלאי בסמוך לגבול המצרי בשממה המדברית. כאשר עוד לא היו תשתיות נאבקו על הקמת המושב ולמדו על בשרם את אומנות החקלאות המדברית.
החלוצים הצעירים ניסו את מזלם בגידולים חקלאים מכל הסוגים, מענבי מאכל עד מלונים, חצילים, אבטיחים, עגבניות ועוד. בעקבות הניסיונות החקלאים המרובים הפריכו את התפיסה לפיה הנגב הינו מקום צחיח שלא ניתן לגדל בו כלום, הם גילו כבר אז מה שהיום כעבור 35 שנה כולנו יודעים- בנגב קיים פוטנציאל חקלאי אדיר. כיום מכונה הנגב “אסם התבואה” של ארץ ישראל, כאשר כשישים אחוז מכלל החקלאות הארצישראלית נעשית בנגב.
אלון הנו חובב יין מושבע שינק את אהבתו ליין מאביו שהיה מייצר יין בביתו. תחביב זה ליווה אותו שנים רבות כאשר אלון היה מטייל ברחבי הארץ וטועם יינות למכביר. נירה שזיהתה את חיבתו של אלון לעולם היין רכשה עבורו מתנת יום הולדת מקורית. היא שלחה אותו לקורס יין אצל יאיר היידו וברי ססלוב. אלון שנדלק על עולם היין המשיך בהשתלמות אצל יאיר מרגלית ולאחר מכן הגדיל לעשות ונרשם לקורס הכנת יין ביקב שורק. מהר מאוד אלון הבין שלייצר יין זה החלק היותר פשוט במשוואה, לעומת זאת שיווקו הוא סיפור אחר לגמרי. באותה התקופה השתדך אלון עם חברת שיווק קטנה. יינות יקב קדש ברנע שווקו ע”י חברת שיווק שהתמחתה ביינות בוטיק, החברה כשלה בשיווק היינות ואלון החליט לעשות מעשה. אלון גייס את כל בני המשפחה לצורך בניית העסק, וכך הוקם יקב הבוטיק המשפחתי הראשון בנגב – יקב קדש ברנע.
מיום הקמת היקב (שנת 2000) ועד שנת 2010 היינן הראשי ביקב היה האב אלון צדוק אשר במשך רוב חייו עוסק אלון צדוק בחקלאות וניהול מושבים חקלאיים. אלון בעל ותק של 40 שנה, צבר ידע וכישורים רבים בענף החקלאות וגידולי השדה, תיאורטית ובעיקר מעשית. אלון השתתף בקורסים רבים בנושאי היין, מההיסטוריה של היין ועד גידול גפנים וייצור יין – למד וייצר יין באהבה רבה.
החל משנת 2010 יינן היקב הוא יוגב צדוק, בנם הבכור של נירה ואלון צדוק מתגורר במושב קדש ברנע בסמוך לכרמי היקב.
האהבה המשותפת ליין עלתה בנושאי השיחה של בני המשפחה וערבי הבילוי המשותפים, הפכו חיש מהר לערבי טעימות יין ייחודים. בשנת 2006, בעקבות הצורך ביינן מקצועי ליקב הוחלט להתמקצע בתחום היין. נארזו מזוודות ויוגב טס לפירנצה, בירת היין השוכנת בלב טוסקנה. שם, במשך שלוש שנים למד בפקולטה לחקלאות את תחום מדעי היין והגפן. בסיום התקופה חזר ארצה עם תואר ראשון במדעי היין, לאחר עבודה מעשית והתמחות ביקב אנטינורי, מותג היין האיטלקי הידוע בעולם. שלוש שנים יוגב חי ונשם באיטלקית וכך, רכש סגנון ייחודי ליין הבא לידי ביטוי ביינות היקב. ליינות השפעה איטלקית: ביינות היקב יש פחות אלכוהול הפרי פחות בשל היין יותר אלגנטי, מרגישים את הפרי של הענב יותר מטעם היישון בחביות.
את עבודת השיווק מבצע גלעד, הבן הצעיר ורעייתו מיכל. בעבודה בלתי נלאית ועם הרבה מוטיבציה מצליח גלעד להביא את בשורת יינות היקב אל מדפי חנויות נבחרות ואל שולחנות של מסעדות נחשבות ברחבי הארץ.